Årsstämman 2021

Då vi är mitt i en pandemi har vi ännu inte beslutat om vi kommer att genomföra stämman digitalt eller ute på gården. Vi planerar att stämman ska genomföras den 16 juni 2021. Mer information kommer att sättas upp i våra trapphus och i extra informationsblad när vi närmar oss stämman, även gällande motioner inför stämman.


Tvättstugor

Kom ihåg att när du tvättar så har du en skyldighet att städa tvättstugan innan nästa pass startar för personen efter. Det har förekommit massor av dun, fjädrar och katthår i och på tvättmaskinerna. Se till att lämna tvättstugan i ett snyggt skick!


Ledig lokal

Om det finns ett intresse av att hyra en lokal som finns belägen mellan M32-M34, så kan du höra av dig till styrelsen.


Tvättning av fordon utanför garage

Absolut inte tillåtet inom vår förening. Tänk på att ämnen är både skadligt för människa och miljö!


Fastighetsboxar

Vi har beslutat om att fastighetsboxar ska installeras i våra fastigheter. PostNord har ställt krav på Brf Hanveden 1 för att de ska kunna dela ut post i framtiden. Ytterligare information kommer snart. OBS! Om du är över 80 år eller har funktionshinder går det att söka dispens för att få posten levererad till dörren, men då kommer det att krävas är att du har en godkänd brevlåda. Mer information kommer att lämnas senare. Arbetet är beräknat att påbörjas till sommaren.


I samband med att vi installerar fastighetsboxar så kommer det att finnas ett erbjudande på säkerhetsdörrar. De kommer även ett erbjudande om att ”plugga igen” brevinkastet på dörren. I samband med detta är det mindre risk för spridning av eventuell brandrök, få ägg och vatten inkastat genom brevlådan till lägenheten m.m.


Takprojekt

Vi har nyss genomfört en kontroll på föreningens tak och dessvärre har de upptäckt att våra tak behöver bytas ut. Taken har inte bytts ut sedan våra hus byggdes i slutet på 50-talet. Vi kommer därför genomföra ett projekt varje år med start i år. Bragevägen kommer att var först ut. Vi kommer att behöva stå ut med byggnadsställningar runt husen under tiden arbetet pågår. Detta är planerat att starta efter sommaren.


En extra påminnelse till er!

Tänk på att vi bor i lyhörda lägenheter. Mellan klockan 22:00-07:00 bör man hålla en acceptabel ton. Vid eventuella tillställningar, födelsedagar, fester mm. Informera dina grannar i förväg så slipper vi osämja mellan varandra. 


Om ni ska bygga/renovera om hemma så bör ni ta kontakt mes styrelsen. Ni behöver visa en byggplan/ritning över det ni ska göra om. Om man ej får godkänt ifrån styrelsen så kan man bli återställningsskyldig dagen man väljer att sälja.